Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Header afbeelding

Overeenkomst aanleg glasvezel op bedrijventerreinen Westland getekend

30 juni 2021


Vandaag ondertekenen wethouder Leen Snijders van de gemeente Westland en directeur Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk een convenant voor de aanleg van glasvezel op verschillende Westlandse bedrijventerreinen en in de kern Heenweg. Na alle voorbereidingen wordt binnenkort begonnen met de aanleg van het netwerk.

DELTA Fiber Netwerk begint op het bedrijventerrein Teylingen in ‘s-Gravenzande, daarna is bedrijventerrein Vlotlaan in Monster aan de beurt en gaan de graafwerkzaamheden verder in de woonkern Heenweg. Vervolgens gaat de schop in de grond op de bedrijventerreinen Planeten in Poeldijk, Maasambacht in Maasdijk en De Honsel in Honselersdijk.

Ondertekening convenant
Alle partijen zijn blij met de ondertekening van het convenant, waarin de juridische en financiële kaders zijn vastgelegd om de uitrol van het netwerk te realiseren. Met deze overeenkomst kan er gestart worden met de daadwerkelijke aanleg.

Wethouder Leen Snijders: “Dat er voor onze bedrijven in de gemeente Westland glasvezel wordt gerealiseerd, is een hele goede zaak. Snel internet is immers onontbeerlijk in deze dynamische wereld. En natuurlijk is het mooi dat ook inwoners van Heenweg binnenkort kunnen beschikken over glasvezel.”

Directeur Piet Grootenboer spreekt zijn dank uit naar de gemeente waarin wederzijds vertrouwen in het verglazen van de Westlandse bedrijventerreinen van belang is geweest binnen het samenwerkingsproces. “Het nu investeren in het glasvezelnetwerk, zodat bedrijven hiervan optimaal kunnen profiteren is van groot belang voor nu en in de toekomst. Snelheid en stabiliteit van netwerken zijn hierbij essentieel.”