Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Glasvezel: meer dan een snelle internetverbinding

23 november 2021


Dat glasvezel garant staat voor supersnelle internetverbinding is bij de ondernemers wel bekend. Zo was onlangs in het nieuws te zien dat in Japan een nieuw record gevestigd werd door in een seconde 319Tbit te versturen. Dit over een afstand van maar liefst 3001 kilometer. Maar niet iedereen weet dat een glasvezelverbinding ook een duurzame verbinding is én dat de aanleg van glasvezel op een bedrijventerrein een positieve rol kan spelen in het vestigingsklimaat van het terrein.

Duurzame keuze


Een glasvezelverbinding communiceert data door middel van licht. Adsl- of coaxverbindingen doen dat door middel van elektriciteit. Door deze techniek komt er ook minder warmte vrij, en hoeft er voor glasvezel ook minder isolatiemateriaal gebruikt te worden. Glasvezelinternet verbruikt tot wel 50% minder energie ten opzichte van een ADSL- of coaxverbinding. Koperverbindingen kunnen de bodem verontreinigen doordat zij naar verloop van tijd oxideren. Glasvezel daarentegen is onverwoestbaar. En mocht er een keer een kabel vervangen moeten worden, dan kan glasvezel zonder kwaliteitsverlies keer op keer gerecycled worden!

Aantrekkelijk vestigingsklimaat


Een hoogwaardig glasvezelnetwerk levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling, de waarde en de duurzaamheid van de bedrijventerreinen. Een goede internetinfrastructuur maakt het voor bedrijven interessant om zich te vestigen. Doordat er steeds meer data wordt verbruikt is een goede connectiviteit van groot belang nu en in de toekomst. Veel gemeentelijke bestuursleden,  wethouders, ondernemersverenigingen en parkmanagers zijn dan ook positief over de komst van glasvezel. Het is een stimulans voor de economische bedrijvigheid (en daarmee lokale belastinginkomsten) en werkgelegenheid. Daarnaast kan een cameranetwerk gekoppeld aan een glasvezelverbinding een bijdrage leveren aan een veiligere omgeving. DELTA Fiber Netwerk heeft de ambitie het alle bedrijventerreinen waar ze actief is volledig aan te sluiten op een dekkend glasvezelnetwerk. Zo profiteert iedereen!