Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Header afbeelding

Eerste schop in de grond op bedrijventerreinen Heerenveen

09 juli 2021


Vorig jaar is de glasvezelcampagne op de bedrijventerreinen in Heerenveen succesvol afgerond. Dat betekent dat DELTA Fiber Netwerk glasvezel gaat aanleggen in het gebied. Donderdag 8 juli plaatste wethouder Hedwich Rinkes van de gemeente Heerenveen de eerste schop in de grond op bedrijventerrein Kanaal Oost.

“Als gemeente hebben we de ambitie dat al onze inwoners en ondernemers gebruik kunnen maken van glasvezel, het netwerk van de toekomst. Ik ben dan ook blij dat DELTA Fiber Netwerk de aanleg op de bedrijventerreinen in Heerenveen voor haar rekening neemt. Dit is goed voor het bedrijfsleven en het vestigingsklimaat van onze gemeente”, aldus Wethouder Hedwich Rinkes.

De eerste schop in de grond
De wethouder plaatste samen met Henk Lohuis van DELTA Fiber Netwerk en Dirk Slot van aannemer BAM Infra Telecom de schop in de grond. Vanaf dat moment is de start van de eerste graafwerkzaamheden een feit. De verwachting is dat de eerste ondernemers tegen het einde van dit jaar al gebruik kunnen maken van hun glasvezelverbinding.

De bedrijventerreinen waar DELTA Fiber Netwerk haar glasvezelnetwerk uitrolt, zijn IBF, De Kavels, Haskerveen, Businesspark Friesland Oost- en West, Kanaal Oost, Leeuwarderstraatweg en Nijehaske. Bewoners en ondernemers die zich nog niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement, krijgen komende periode de kans om dit alsnog te doen.