Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Header afbeelding

Hoera! Er komt glasvezel in de kleine dorpen van Ooststellingwerf

17 mei 2021


Campagneglasvezel groot succes; Appelscha, Ravenswoud, Haulerwijk, Waskemeer, Donkerbroek en Haule krijgen glasvezel van DELTA Fiber Netwerk

Goed nieuws voor de inwoners van de kleine dorpen van Ooststellingwerf! Tijdens de glasvezelcampagne die in maart is gestart, is het gelukt de benodigde aanmeldingen te krijgen om glasvezel te kunnen aanleggen.

 

Inzet van het lokale ambassadeurs 

Jan Willem Bloemen, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk: “Toen we in maart de glasvezelcampagne weer gingen oppakken, konden wij niet voorspellen dat het zo goed zou verlopen. Wat mooi om te zien dat lokale ambassadeurs zo enthousiast geholpen hebben! We hebben de benodigde aantallen met en dankzij de hulp van deze enthousiaste inwoners gehaald. Zij hebben er veel tijd en moeite in gestopt om genoeg draagvlak te creëren onder alle inwoners voor een toekomstbestendig netwerk. En voor wie nog twijfelde hebben we de mogelijkheid om aan te melden voor een gratis aansluiting verlengd tot 26 mei.”

Alle inwoners die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws. De aannemer is al bezig met voorbereidende werkzaamheden om te beginnen met de aanleg in de dorpskernen. Er zal een planning worden gemaakt voor álle dorpen; Makkinga, Elsloo, Oldeberkoop en Nijeberkoop hadden immers de benodigde aantallen al behaald en tevens worden er voorbereiding getroffen voor de schouw bij alle aangemelde adressen. De aannemer is al volop bezig in het gebied en zal, als alles volgens planning verloopt, deze zomer aan de slag kunnen.

Voor de inwoners die zich nog niet hebben aangemeld en wel graag glasvezel willen is er, in overleg met de dorpsbelangen, nog tot uiterlijk 26 mei de gelegenheid aan te melden. Doen zij dat voor die datum kunnen ze de plaatselijke verenigingen steunen en dan hoeven aanmelders geen aansluitkosten van €650,- te betalen.