Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Wethouder Frank Voss zet eerste schop in de grond voor glasvezel in Leveroy

24 februari 2021


Op woensdag 24 februari zetten wethouder Frank Voss van de gemeente Nederweert, aannemer Spie Pieter de Kam en Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) gezamenlijk een eerste schop in de grond aan de Sillenhoek in Leveroy. De aanleg van het glasvezelnetwerk in de kleine dorpen en coax-buitengebied van Noordwest Limburg gaat hiermee definitief van start. Op de foto zijn van links naar rechts te zien Pieter de Kam, Frank Voss en Piet Grootenboer.

Aanleg glasvezel start

Onder een stralend zonnetje gingen de eerste spades in de grond. Wethouder Frank Voss is verheugd dat de werkzaamheden van start kunnen gaan. “Amper twee weken geleden was het nog volop winter. Nu is het volop lente en kan er gestart worden met de aanleg.”

Snel en betrouwbaar internet

Snel internet is steeds meer een basisbehoefte. Nederweert zet zich in voor een leefbaar en aantrekkelijk buitengebied waar het goed wonen, werken en recreëren is. Snel en betrouwbaar internet maakt daar deel van uit. Dat was een uitdaging omdat Nederweert een uitgestrekt buitengebied kent. “Zeker in een tijd als deze is gebleken hoe belangrijk het is om vanuit huis goed online bereikbaar te zijn,” aldus wethouder Voss.  

Aannemer Spie

Pieter de Kam, Business Unit Manager is blij met deze opdracht van DELTA Fiber Netwerk voor de aanleg van supersnel internet via glasvezel. “Dit project past ook in de doelstellingen van SPIE; duurzame oplossingen bouwen in een wereld waar we wonen, werken en leven”.

Thuiswerken

Directeur DELTA Fiber Netwerk Piet Grootenboer spreekt zijn dank uit naar de gemeente Nederweert waarin wederzijds vertrouwen in het verglazen van Noordwest Limburg van belang is geweest in het samenwerkingsproces. “Vorige week was er nog vorst en vandaag schijnt de zon. Het graven kan met de vooruitzichten doorgaan. Een kwart van de thuiswerkers geeft aan ook na de corona pandemie thuis te willen werken. Dat betekent dat inwoners van Nederweert met z’n allen tegelijk van het glasvezel netwerk gebruik kunnen maken. Bewoners die nog geen glasvezel hebben, kunnen zich tot 29 maart a.s. aanmelden zonder extra aansluitkosten”.

Meer informatie

Via de postcodecheck op gavoorglasvezel.nl kunnen bewoners de status en de verwachte oplevermaand voor hun adres bekijken. Ook kunnen ze zich daar aanmelden.