Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Verdeelkasten in Weert geplaatst - Noordwest Limburg

30 maart 2021


Met de plaatsing van de PoP (Point of Presence) is de eerste stap gezet voor de aanleg van glasvezel in Weert.

In februari 2021 kondigde DELTA Fiber Netwerk aan dat de inwoners in Weert aan een glasvezelnetwerk gaan krijgen. Een belangrijke stap voor de aanleg werd weer gezet met het plaatsen van een PoP in Weert. Van de in totaal 12 bovengrondse verdeelpunten in Noordwest Limburg kernen en linten is de eerste stap gezet.

De Pop's in Weert zijn al geplaatst maar nog niet actief. We zijn nu in afwachting op de vergunning van de gemeente Weert, zodat het civiele werk kan starten.

Twee Pop's in Weert

Dit zijn de verdeelkasten WT-04 en WT-05.

Wat is een PoP?

Een PoP (Point of Presence) is een verdeelpunt dat het glasvezelnetwerk in de dorpen verbindt met het landelijke netwerk. Het is vergelijkbaar met een elektriciteitshuisje: het is een hoofdverdeelstation van waaruit de glasvezelkabels de woonwijken ingaan. Het is een knooppunt in een netwerk, waar zich bijvoorbeeld apparatuur (modems en servers) van een Internetprovider bevinden. Vanuit de PoP komt de glasvezelkabel via eindverdelers uiteindelijk bij de bewoners in de meterkast terecht. De stroomvoorziening naar de Pop wordt door het regionale energienetwerkbedrijf geleverd. 

Wist je dat...

  • Een hoofdverdeelpunt kan het signaal verdelen naar ruim 800 adressen.
  • Een verdeelpunt wordt ook wel POP (Point of Presence) genoemd. Adressen die op het verdeelpunt worden aangesloten vallen binnen het zogenoemde 'pop-gebied'.
  • De grijze kleur van de kast is niet toevallig gekozen. Deze kleur zorgt voor precies de juiste temperatuur in de kast. De verdeelkast komt ook voor in de kleuren donkergroen of steenstrip. In samenspraak met de gemeente wordt de omgevingskleur bepaald.

Nieuwsgierig hoe een PoP er van binnen uitziet?

Ook zo nieuwsgierig naar hoe het er van binnen uitziet? Lees dan hier alles over het interieur van de Pop.

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de aanleg van het glasvezelnetwerk in jouw gebied, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.