Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Hoe staan we ervoor? Update oktober 2021 - Noordwest Limburg kernen en linten

14 oktober 2021


De aanleg van het glasvezelnetwerk in de kleine dorpen en het coax-buitengebied van Noordwest Limburg is in volle gang. Lees hier alles over de voortgang van de aanleg.

Woningschouw

In Noordwest Limburg kernen en linten zijn alle woningen geschouwd. Dat betekent dat de aannemer huis- aan- huis is langs geweest om samen te kijken waar het kastje geplaatst kan worden. De bewoners in en rondom de kernen van Nederweert, Peel en Maas, Leudal, Maasgouw en Weert kozen voor de meterkast of woonkamer.

Graven

Er wordt momenteel flink wat kilometers gegraven in Kessel, Ell en de gemeente Leudal. In Grashoek was het wachten op de resultaten van de bodemonderzoeken. De aannemer kan dan nu ook medio oktober 2021 starten met de graafwerkzaamheden. In Weert hebben de bewoners lang gewacht op de aanleg. De resultaten van de bodemonderzoeken komen nu langzaam maar zeker binnen. De aannemer verwacht medio oktober 2021 te starten in Swartbroek en Tungelroy.

Pop

Alle Point of Presence, de verdeelkasten, in Noordwest Limburg zijn geplaatst. Ze staan in Egchel, Ell, Grashoek, Heythuysen, twee in Kessel, Koningslust, Leudal, Nederweert, Ospeldijk en 5 in de gemeente Weert. Naar verwachting zijn de Pop’s in het vierde kwartaal 2021 voorzien van signaal en kunnen de bewoners daarna gebruik maken van diensten. In de gemeente Weert is het wachten op signaal van derden voor de activering van de huisaansluitingen. In het tweede kwartaal van 2022 informeren we de bewoners over de stand van zaken.

Huisaansluiting

De bewoners in en rondom de kernen van Nederweert, Peel en Maas, Leudal, Maasgouw krijgen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 een huisaansluiting. De bewoners in en rondom Weert krijgen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 een huisaansluiting. Als de planning wijzigt, worden de bewoners geïnformeerd.

Verwachte planning 2021-2022

Het gebied Noordwest Limburg kent vele uitgestrekte gebieden met vele uitdagingen. Zo zijn er speciale gestuurde boringen, aanlegtechnieken en bodemonderzoeken noodzakelijk om dit gebied te voorzien van glasvezel. De verwachte planning komt hierdoor soms in gedrang. De verwachting is dat het gehele gebied medio 2022 voorzien glasvezel.

Aannemer Spie Nederland bv

In opdracht van DELTA Fiber Netwerk legt aannemer SPIE in Noordwest Limburg kernen en linten het glasvezelnetwerk aan. De aannemer SPIE is verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Zij communiceren voor en tijdens de aanleg met je over de aanleg, de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting bij jouw thuis. Heb je nu of gedurende de aanleg van glasvezel vragen over bijvoorbeeld de planning of jouw aansluiting? Of ervaar je een klacht of storing als gevolg van de aanleg? Dan kun je contact opnemen met SPIE. Zij helpen je graag op werkdagen tussen 9.00 uur tot 16.00 uur en zijn bereikbaar via telefoonnummer 088 313 10 46 of per e-mail noordlimburg@mijnglasvezelaansluiting.nl

Klanten Contact Centrum DELTA Fiber Netwerk

Heb je vragen over de aanleg van glasvezel? Bekijk hier alle veelgestelde vragen.
Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact op met de Klanten Contact Centrum van DELTA Fiber Netwerk 088 75 85 800 of chat met een van onze medewerkers. Wij zijn geopend op kantoordagen van 8.30-17.00 uur.

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de aanleg van het glasvezelnetwerk in jouw gebied, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bekijk de nieuwsbrief in je browser.