Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Hoe staan we ervoor? Update maart - Noordwest Limburg kernen en linten

02 maart 2021


De aanleg van het glasvezelnetwerk in de kleine dorpen en het coax-buitengebied van Noordwest Limburg is in volle gang. Graag informeren we je over de voortgang van de aanleg.

De woningschouw in Leveroy en Ospeldijk is klaar. Aannemer SPIE Nederland BV gaat momenteel langs bij bewoners in de gemeente Weert (Laar, Swartbroek, Altweerterheide en Tungelroy) om te kijken waar de aansluiting in huis komt.

Aannemer SPIE Nederland BV is gestart met graven in Leveroy en Ospeldijk. Vanaf maart gaat de graafploeg verder in Laar en daarna in Swartboek. Eind maart is Tungelroi aan de beurt.

Het eerste bovengrondse verdeelpunt wordt in maart geplaatst. In totaal worden er 12 nieuwe bovengrondse verdeelpunten geplaatst. Ook gebruiken we 6 verdeelpunten die al zijn geplaatst tijdens de aanleg in het buitengebied. De bovengrondse verdeelpunten zien er uit als straatkasten en verdelen het signaal naar de woningen.

De eerste huisaansluitingen worden naar verwachting geplaatst vanaf eind maart in Leveroy. Als de huisaansluiting is geplaatst, is het de beurt aan de telecomaanbieders om te zorgen voor het signaal. Bewoners krijgen een paar weken na de huisaansluiting een installatiepakket thuisgestuurd.

Naar verwachting zijn alle aangemelde adressen aangesloten in het laatste kwartaal van 2021.

 

Verwachte oplevermaand

Gelukkig heeft de vorstperiode in februari weinig invloed gehad op de planning. Het werk heeft twee weken stilgelegen, maar de graafploegen halen dat op dit moment weer in. Binnenkort kunnen alle bewoners via de postcodecheck op gavoorglasvezel.nl zien wat de verwachte oplevermaand is voor hun adres.