Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Hoe staan we ervoor? Update juni - Noordwest Limburg kernen en linten

17 juni 2021


De aanleg van het glasvezelnetwerk in de kleine dorpen en het coax-buitengebied van Noordwest Limburg is in volle gang. Lees hier alles over de voortgang van de aanleg.

Aannemer SPIE Nederland BV gaat momenteel langs bij bewoners in de gemeente Peel en Maas om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Er wordt momenteel ook geschouwd in Egchel en Koningslust. De woningschouw in Grashoek is gestart en is naar verwachting medio juli klaar.

Aannemer SPIE Nederland BV is gestart met graven in Grashoek, Egchel en Koningslust. Voor de aanleg in dit gebied zal de aanleg van het glasvezelnetwerk gebruik maken bijzondere aanlegtechnieken. Hiervoor wordt bijzonder materieel ingezet voor een gestuurde boring onder watergang, beschermde zones en N-wegen. In Koningslust is een gestuurde boring gepland onder de N-275. 

Het eerste bovengrondse verdeelpunt is in Leveroy geplaatst. Zo nu ook in Ospeldijk Koningslust en Grashoek. De Pop's in Weert zijn geplaatst op Laar en in Swartbroek, Altweerterheide en Tungelroy. In Weert zijn de Pop’s nog niet actief. We zijn nu in afwachting op de vergunning van de gemeente Weert, zodat het civiele werk kan starten. In totaal worden maar liefst 12 bovengrondse verdeelpunten geplaatst. De bovengrondse verdeelpunten zien er uit als straatkasten en verdelen het signaal naar de woningen.

De eerste huisaansluitingen in Leveroy zijn eind juli klaar. In Ospeldijk is de verwachte planning eind juni. Verderop in Grashoek en Koninglust kunnen de bewoners eind juli de huisaansluiting verwachten. Als de huisaansluiting is geplaatst, is het de beurt aan de telecomaanbieders om te zorgen voor het signaal. Bewoners krijgen een paar weken na de huisaansluiting een installatiepakket thuisgestuurd.

De verwachting is dat bewoners van Leveroy eind juni aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber Netwerk. In Ospeldijk is de verwachting medio juni. Naar verwachting zijn alle aangemelde adressen in het gebied van Noord West Limburg kernen en linten aangesloten in het laatste kwartaal van 2021.

Aannemer Spie 

In opdracht van DELTA Fiber Netwerk legt aannemer SPIE in Noordwest Limburg. De aannemer SPIE is verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Zij communiceren voor en tijdens de aanleg met je over de aanleg, de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting bij jouw thuis. Heb je nu of gedurende de aanleg van glasvezel vragen over bijvoorbeeld de planning of jouw aansluiting? Of ervaar je een klacht of storing als gevolg van de aanleg? Dan kun je contact opnemen met SPIE. Zij helpen je graag op werkdagen tussen 9.00 uur tot 16.00 uur en zijn bereikbaar via telefoonnummer 088 313 10 46 of per e-mail noordlimburg@mijnglasvezelaansluiting.nl

Klantenservice DELTA Fiber Netwerk

Heb je vragen over de aanleg van glasvezel? Bekijk hier alle veelgestelde vragen.
Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact op met de Klantenservice van DELTA Fiber Netwerk 088 75 85 800 of chat met een van onze medewerkers. Wij zijn geopend op kantoordagen van 8.30-17.00 uur.

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de aanleg van het glasvezelnetwerk in jouw gebied, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.