Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Hoe staan we ervoor? Update december - Noordwest Limburg kernen

21 december 2020


De aanleg van het glasvezelnetwerk in de kleine dorpen en coax-linten van Noordwest Limburg gaat bijna van start. Graag informeren we je over de voortgang van de aanleg.

In januari start aannemer SPIE Nederland BV met de woningschouw. De aannemer gaat dan langs bij bewoners om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Bewoners ontvangen hierover een aankondiging per brief. Eerst zijn de adressen in de gemeente Nederweert (Leveroy en Ospeldijk) aan de beurt, en daarna gaan de schouwers verder in de vier dorpen binnen de gemeente Weert.

Eind februari start aannemer SPIE Nederland BV met graven in Leveroy en Ospeldijk. Vanaf maart gaat de graafploeg verder in Laar en daarna in Swartboek.

In totaal plaatst SPIE 18 bovengrondse verdeelpunten, ook wel POP (Point of Presence) genoemd. Deze straatkasten verdelen het signaal naar de woningen.

De eerste huisaansluiting worden naar verwachting geplaatst vanaf eind maart in Leveroy. Als de huisaansluiting is geplaatst, is het de beurt aan de telecomaanbieders om te zorgen voor het signaal. Bewoners krijgen een paar weken na de huisaansluiting een installatiepakket thuisgestuurd.

Naar verwachting zijn alle aangemelde adressen aangesloten in het laatste kwartaal van 2021.