Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Alles wat je moet weten over het graafwerk in jouw straat - Noordwest Limburg

25 februari 2021


Als de aannemer start met graven in de buurt van jouw woning, dan ontvang je een brief met informatie. De werkzaamheden omvatten graafwerkzaamheden in de openbare weg. Ook legt de aannemer de glasvezel aan van de openbare weg naar de gevel van je woning. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten.

Bereikbaarheid

De werkzaamheden vinden plaats in wegen, voetpaden en bermen. Je woning blijft zoveel mogelijk bereikbaar. Het is wel mogelijk dat de straat en/of jouw oprit voor korte tijd niet of moeilijk toegankelijk is. Daarnaast vraagt de aannemer tijdens de werkzaamheden om je auto tijdelijk niet aan de straat te parkeren.

Afvalcontainers

Tijdens de werkzaamheden verzoekt de aannemer om afvalcontainers, op de dag van ophaal, buiten de werkafzetting te plaatsen. Mocht je dit zelf niet kunnen, dan kan de aannemer je hiermee helpen.

Van de straat naar je woning

De uitvoerder belt altijd eerst aan om te laten weten dat ze in jouw tuin gaan graven.

Heb je op jouw terrein eigen kabels en leidingen liggen die niet bekend zijn bij het Kabels- en Leidingen Informatie Centrum (Klic)? Dan is het noodzakelijk dat je ons dit vooraf laat weten. Ook is het nodig dat je ons vooraf op de hoogte brengt van mogelijk aanwezige vervuilde grond, zoals asbest.

Let op! het werk op jouw buitenterrein wordt ook uitgevoerd als je niet thuis bent. In dat geval laat de uitvoerder een kaartje achter zodat je weet dat de aannemer geweest is.

Na afloop van de werkzaamheden

Na alle werkzaamheden blijft er zand op het trottoir liggen. Dit zand blijft minimaal 10 werkdagen liggen. Het is bedoeld om de bestrating zo goed mogelijk vast te leggen. Daarnaast legt de graafploeg een lege buis tegen jouw gevel. Hier komt nog een glasvezelkabel doorheen.


Laat het zand op het trottoir zoveel mogelijk liggen.

Plaatsing aansluiting in huis

Wanneer de graafwerkzaamheden gereed zijn, maakt de aannemer een afspraak om de glasvezelaansluiting in de woning te plaatsen. Je ontvangt een brief of email met een voorstel voor een afspraak.

Vragen?

Aannemer SPIE Nederland BV informeert bewoners voor en tijdens de aanleg over de werkzaamheden en het maken van de aansluiting in huis. Heb je een vraag of klacht over de aanleg, dan kun je op werkdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur terecht bij de klantenservice van SPIE, 088 313 10 46 of noordlimburg@mijnglasvezelaansluiting.nl.