Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Aanleg glasvezel start nu ook in Noordwest Limburg kern Peel en Maas

14 april 2021


Medio juni start aannemer SPIE Nederland BV met de graafwerkzaamheden nu ook in de gemeente Peel en Maas. De aanleg van het glasvezelnetwerk in de kern gaat nu dus ook zichtbaar van start.

Start aanleg

De aanleg van het glasvezelnetwerk in Noordwest Limburg kernen en linten is in volle gang. In februari werd de eerste symbolische schop in de grond gezet in het Nederweertse Leveroy.

Peel en Maas

In Peel en Maas gaat het om de kernen Grashoek, Koningslust, Kessel-Eik en Egchel waar meer dan 3.000 woningen worden gepasseerd. Een deel hiervan heeft een abonnement afgesloten en gaat dus gebruik maken van glasvezeldiensten. Andere bewoners kunnen zich nog steeds aanmelden.

Samenwerkingen

Wethouder Paul Sanders en directeur DELTA FIBER NETWERK Piet Grootenboer zijn verheugd om ook dit deel van Nederland aan te sluiten op het glasvezelnetwerk van de toekomst. “Door de corona-pandemie is het nog belangrijker een goede internetverbinding te hebben, onder andere voor thuiswerken en thuisonderwijs”, aldus wethouder Paul Sanders.

Graafwerkzaamheden

In juni starten de graafwerkzaamheden dan nu ook in het pittoreske Peel en Maas. De ploegen van SPIE graven een smalle geul in de berm. Daar komt een buis in te liggen. De dunne glasvezels worden daar vervolgens doorheen geblazen richting de woningen. Zodra er bij jou in de straat wordt gegraven, ontvang je een ‘graafbrief’ van SPIE met meer informatie. 

Woningschouw

Aannemer SPIE Nederland BV voert de werkzaamheden uit in opdracht van DELTA FIBER NETWERK. Vanaf het tweede kwartaal starten zij met de woningschouw in Peel en Maas. De aannemer gaat dan bij bewoners langs om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Bewoners ontvangen hierover een brief. Let op: de schouwer van SPIE zal zich altijd eerst legitimeren met een ID-pas. Uiteraard wordt er gewerkt volgens de RIVM richtlijnen en worden de corona-maatregelen in acht genomen.


(foto's: Adrie Hagebeuk 6 april 2021)


Bovengronds verdeelpunt

Het bovengrondse verdeelpunt, ook wel ‘POP’ (Point of Presence) genoemd, wordt naar verwachting ook in het tweede kwartaal geplaatst. Een verdeelpunt ziet er uit als een grote grijze kast en verdeelt het signaal naar de verschillende adressen in de omgeving.

Verwachte planning

Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden eind juli afgerond. In het derde kwartaal start aannemer SPIE met het plaatsen van de eerste huisaansluitingen. De aangemelde bewoners binnen de gemeente Peel en Maas zijn naar verwachting in het derde kwartaal 2021 aangesloten op het glasvezelnetwerk en kunnen ze gebruik maken van de diensten.

Meer weten?

Op gavoorglasvezel.nl kunnen aangemelde bewoners op ieder gewenst moment via de postcodecheck de status van de aanleg van glasvezel voor een specifieke woning bekijken.

Aannemer SPIE informeert bewoners voor en tijdens de aanleg over de werkzaamheden en het maken van de aansluiting in huis. Heb je een vraag of klacht over de aanleg, dan kun je op werkdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur terecht bij de klantenservice van SPIE, 088 313 10 46 of noordlimburg@mijnglasvezelaansluiting.nl.

Uiteraard kun je ook contact opnemen met de klantenservice van DELTA FIBER NETWERK. Wij zijn bereikbaar op 088 - 75 85 800, op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief, kijk voor alle voordelen van glasvezel op gavoorglasvezel.nl