Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Aanleg glasvezel start nu ook in kern Leudal en Maasgouw

19 juli 2021


Goed nieuws! We gaan starten met de aanleg van glasvezel in Noordwest Limburg kernen en linten in de gemeenten Leudal en Maasgouw. Eind augustus start aannemer SPIE Nederland BV met de graafwerkzaamheden nu ook in de gemeenten Leudal en Maasgouw. De aanleg van het glasvezelnetwerk gaat nu dus ook zichtbaar van start.

Samenwerking gemeente Leudal en DELTA Fiber Netwerk

Wethouder Piet Verlinden van de gemeente Leudal en directeur DELTA Fiber Netwerk Piet Grootenboer zijn verheugd om ook dit deel van Nederland aan te sluiten op het glasvezelnetwerk van de toekomst.

“Glasvezel is niet meer weg te denken in deze tijd! Met deze goede infrastructuur voor internet zijn we klaar voor de toekomst. Een toekomst waar thuis werken, leren en zorg niet meer weg te denken zijn. Hiervoor is een snelle en stabiele internetverbinding nodig en daar wordt nu mee gestart.”

“Wij investeren nu in het glasvezelnetwerk zodat ook de volgende generaties hiervan kunnen profiteren”. Een kwart van de thuiswerkers geeft aan ook na de corona pandemie vaker thuis te willen werken. En met glasvezel kunnen de inwoners van de gemeenten Leudal en Maasgouw met z’n allen tegelijk gebruik maken van internet, bellen of tv kijken, aldus Piet Grootenboer.

Start aanleg in Noordwest Limburg kernen en linten

De aanleg van het glasvezelnetwerk in Noordwest Limburg kernen en linten is in volle gang. In februari 2021 werd de eerste symbolische schop in de grond gezet in het Nederweertse Leveroy.

Peel en Maas juni 2021

In Peel en Maas zijn de werkzaamheden medio juni gestart. Het gaat om de kernen Grashoek, Koningslust, Kessel-Eik en Egchel waar meer dan 3.000 woningen worden gepasseerd.

Leudal en Maasgouw

We gaan starten met de aanleg van glasvezelnetwerk in Noordwest Limburg kernen en linten in de gemeenten Leudal en Maasgouw. De klanten ontvangen binnenkort een brief. Een deel van de bewoners heeft een abonnement afgesloten en gaat dus gebruik maken van glasvezeldiensten. Andere bewoners kunnen zich nog steeds aanmelden.

De aannemer komt langs

De aannemer is vorige week gestart met de woningschouw bij je in de buurt. Dit betekent dat de aannemer een van de komende weken bij je langskomt om te kijken waar de aansluiting in huis komt. De woningschouw in de gemeenten Leudal en Maasgouw nemen een paar maanden in beslag. Het kan even duren voor de aannemer bij je op de stoep staat.

Ondanks de corona versoepelingen werken wij volgens de RIVM-richtlijnen en nemen we de maatregelen in acht. Let op: de woningschouwer zal zich altijd eerst legitimeren met een ID-pas. Het kan zijn dat u niet thuis bent als de aannemer bij u aan de deur komt. In dat geval laat hij een kaartje achter met het verzoek om contact op te nemen.

Graafwerkzaamheden

Aannemer SPIE start eind augustus 2021 in de gemeente Leudal. In de gemeente Maasgouw starten eind september 2021 de graafwerkzaamheden. De ploegen van SPIE graven een smalle geul in de berm. Daar komt een buis in te liggen. De dunne glasvezels worden daar vervolgens doorheen geblazen richting de woningen. Zodra er bij jou in de straat wordt gegraven, ontvang je een ‘graafbrief’ van SPIE met meer informatie. Lees verder over alles wat je moet weten over de graafwerkzaamheden in mijn straat. 

Huisaansluitingen

In gemeente Leudal worden naar verwachting medio september 2021 de eerste huisaansluiting bij u in de woning geplaatst. Rond medio november 2021 is dan ook de gemeente Maasgouw aan de beurt.

Verwachte planning Leudal en Maasgouw

De verwachte planning is dat alle aangemelde bewoners aan het einde van het derde kwartaal 2021 aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Daarna is het de beurt aan de telecomproviders om de modem te installeren.

Aannemer SPIE

Aannemer SPIE informeert bewoners voor en tijdens de aanleg over de werkzaamheden en het maken van de aansluiting in huis. Heb je een vraag of klacht over de aanleg, dan kun je op werkdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur terecht bij de klantenservice van SPIE, 088 313 10 46 of noordlimburg@mijnglasvezelaansluiting.nl.

Klant Contact Centrum DELTA Fiber

Uiteraard kun je ook contact opnemen met de Klantenservice van DELTA Fiber Netwerk. Wij zijn bereikbaar op 088 - 75 85 800, op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Meer weten?

Op gavoorglasvezel.nl kunnen aangemelde bewoners op ieder gewenst moment via de postcodecheck de status van de aanleg van glasvezel voor een specifieke woning bekijken.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief, kijk voor alle voordelen van glasvezel op www.gavoorglasvezel.nl  of bezoek regelmatig de website Noordwest Limburg kernen en linten