Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Wij sluiten jouw woning graag aan op het glasvezelnetwerk van Moordrecht

08 oktober 2021


We willen graag zoveel mogelijk woningen voorzien van een aansluiting op het glasvezelnetwerk. Dan blijft de overlast beperkt en hoeft de straat ook maar een keer open. Met een glasvezelaansluiting is iedere woning klaar voor de toekomst! Of je een internetabonnement op glasvezel neemt bepaal je natuurlijk zelf. Hieronder zetten we de belangrijkste informatie voor je op een rij.

Wat is het voordeel als ik nu een glasvezelaansluiting neem, maar er nog geen gebruik van wil maken?

We bereiden nu alvast je woning voor op het netwerk van de toekomst. Met een glasvezelaansluiting in jouw woning, ben je alvast aangesloten op het glasvezelnetwerk en kan je op elk moment, wanneer jij dat wilt, eenvoudig overstappen naar glasvezel.

Wat betaal ik voor een glasvezelaansluiting?

De glasvezelaansluiting bestaat uit een kastje in de meterkast en de aansluiting op het glasvezelnetwerk. Deze wordt geheel kosteloos en vrijblijvend geïnstalleerd. Daarvoor betaal je niets.

Wat is het verschil tussen een aansluiting en een abonnement?

Wanneer jouw woning is voorzien van een gratis glasvezelaansluiting, heb je nog geen werkende verbinding. Als je dat wilt, kun je op elk moment overstappen op glasvezel door een glasvezelabonnement af te sluiten. Ga voor meer informatie naar www.gavoorglasvezel.nl

Ben ik verplicht om een glasvezelabonnement af te sluiten?

Nee, je bent niet verplicht om een glasvezelabonnement af te sluiten, dat bepaal je helemaal zelf. Je kunt ook gewoon jouw huidige aansluiting en internetabonnement houden, maar dan maak je geen gebruik van het snelste internet via glasvezel

Wat betaal ik voor een glasvezelabonnement?

Als je eenmaal een glasvezelaansluiting in jouw woning hebt en je wilt een glasvezelabonnement, dan ga je pas betalen als het abonnement door de telecomaanbieder van jouw keuze is geactiveerd. Via de postcodecheck op gavoorglasvezel.nl bekijk je het aanbod op jouw adres.

Hoe regel ik een gratis glasvezelaansluiting? 

In jouw gebied werkt onze aannemer APK Telecom aan de aanleg van het glasvezelnetwerk. Je kunt met hen een afspraak maken voor een gratis aansluiting. Zij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer: 088 24 24 390 of per mail: klantenservice@apktelecom.nl.

Waar wordt het glasvezelkastje in de woning geplaatst?

Tijdens het schouwen komt de aannemer kijken waar de glasvezelaansluiting in huis geplaatst moet worden. Meestal is dat in de meterkast. Een paar maanden later, als het graafwerk klaar is, komt hij nog een keer langs om de aansluiting in huis te plaatsen. Voordat de aannemer bij jou langskomt, ontvang je altijd een brief met de benodigde informatie

Niet thuis?

Het kan voorkomen dat je niet thuis bent als de schouwer bij je aan de deur komt. In dat geval laat de hij een kaartje in de brievenbus achter met het verzoek om contact op te nemen om een nieuwe afspraak te maken.

Waarom worden er tijdens de schouwwerkzaamheden foto’s gemaakt?

De foto’s die gemaakt worden dienen voor het schouwrapport. Zo worden er o.a. foto’s gemaakt van de locatie waar de glasvezelaansluiting geplaatst moet worden (bijv. in de meterkast). Ook als je geen gebruik maakt van een glasvezelaansluiting wordt er een foto van jouw woning gemaakt. Dit is noodzakelijk zodat de graafploeg weet dat jouw woning niet aangesloten hoeft te worden en dat zij de kabels niet door te hoeven trekken naar de gevel van jouw woning.

Als je kiest voor een glasvezelaansluiting dan ontvang je altijd een bevestiging van de gemaakte afspraken met de schouwer.

Waar kan ik een glasvezelabonnement bestellen?

Overstappen naar glasvezel regel je direct en eenvoudig online. Doe de postcodecheck op gavoorglasvezel.nl en bekijk het aanbod op jouw adres. Je kunt ook een lokaal verkooppunt bij jou in de buurt vragen naar meer informatie over de abonnementen. De lokale verkooppunten vind je ook op gavoorglasvezel.nl

Wat komt er allemaal kijken bij de aanleg van glasvezel?

DELTA Fiber Netwerk legt overal in Nederland glasvezel aan. Stap voor stap sluiten wij woningen en bedrijven aan op glasvezel, vanaf het centrale verdeelpunt, tot aan jouw woning. Benieuwd wat je kunt verwachten? Klik dan hier.