Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Header afbeelding

Wethouder Eric Logister zet de eerste schop in de grond in Moergestel

16 september 2021


Op een zonnige donderdagmiddag 16 september en onder grote belangstelling van een aantal genodigden, hebben wethouder Eric Logister van de gemeente Oisterwijk, Michiel Admiraal van DELTA Fiber Netwerk en Ad Baartmans van Circet Nederland samen de eerste schop in de grond gezet. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het hypomoderne glasvezelnetwerk in het Brabantse Moergestel.

Onze leefomgeving en onze woningen toekomstbestendig maken

Wethouder Eric Logister van de gemeente Oisterwijk: “Tegenwoordig bekijken wij films via Netflix, streamen wij muziek via speciale apps en vergaderen wij door het thuiswerken steeds meer online. Het gebruik van internet wordt steeds belangrijker voor onze maatschappij en  het hebben van  glasvezel draagt dan ook zeker bij aan het creëren van een toekomstbestendige woon- en leefomgeving. Wij zijn dan ook erg verheugd dat er nu officieel gestart wordt met de aanleg van glasvezel in onze gemeente. Hiermee krijgen wij de mogelijkheid om iedereen in de gemeente glasvezel aan te bieden. En dat is goed nieuws voor het bedrijfsleven en onze inwoners. Dank aan DELTA Fiber Netwerk voor de goede samenwerking en de aanleg van het glasvezelnetwerk”.


Moergestel TV maakt een reportage over ons project

Enthousiaste inwoners zorgen voor een succesvolle campagne

Michiel Admiraal, Director Business Development, DELTA Fiber Netwerk: “Na een succesvolle glasvezelcampagne in Moergestel en Haaren en de ondertekening van het convenant afgelopen juli met de gemeente Oisterwijk, is de aanleg van het glasvezelnetwerk in volle gang. Onlangs is de glasvezelcampagne gestart voor de kern Oisterwijk en deze loopt tot
8 december a.s. Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dit nog steeds doen via: gavoorglasvezel.nl.

Als eerste bedrijf in Nederland starten we met de uitrol van de nieuwste generatie glasvezelnetwerk met snelheden van 8 Gigabit per seconde. Ook de gemeente Oisterwijk gaan wij voorzien van deze supersnelle verbinding en daarmee zijn alle kernen helemaal voorbereid op de toekomst”.


De schop gaat dan eindelijk de grond in

Eerste huisaansluitingen in Moergestel nog voor de kerst van dit jaar

Ad Baartmans, Sales Director Circet Nederland: ”De afgelopen maanden zijn wij bezig geweest met de voorbereidende werkzaamheden voor de uitrol van glasvezel in Moergestel en Haaren. In juli zijn we begonnen met de woningschouw en sinds vorige week zijn de graafwerkzaamheden in Moergestel gestart. In totaliteit zullen wij ruim 4000 huishoudens aansluiten. Om dat te kunnen realiseren moeten wij ca. 62.000 meter graafwerkzaamheden verrichten en leggen wij ca. 420.000 meter glasvezelkabel in de grond. De verwachting is dat de eerste huisaansluitingen in Moergestel eind van dit jaar gerealiseerd zijn. De eerste graafactiviteiten in het dorp Haaren starten medio oktober van dit jaar. Wij kijken wederom uit naar een mooie samenwerking met DELTA Fiber Netwerk en met de gemeente”.


Het projectteam