Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Header afbeelding

Court Smulders - "Met glasvezel doe je een stapje in de toekomst in plaats van dat je wacht tot de geschiedenis je heeft ingehaald"

08 april 2021


Court vertelt ons waarom hij glasvezel belangrijk vindt en waarom glasvezel belangrijk is voor de toekomstbestendigheid van Haaren.

Wat betekent glasvezel voor jou?

Glasvezel is de toekomst. Het kan niet snel genoeg gebeuren. Ik merk nu aan mijn internetverbinding een aantal beperkingen.

Voor mijn werk als ambtenaar en projectleider o.a. voor glasvezel in de gemeente Meijerijstad zie je dat we, zeker in deze tijd, afhankelijk zijn van een goede verbinding. Het is bijvoorbeeld heel erg lastig als je tijdens een vergadering drie keer opnieuw in moet loggen omdat er bandbreedte wordt gemist.

Ook ouderen moeten steeds vaker een beroep doen op betrouwbare digitale verbindingen. Neem bijvoorbeeld mijn ouders. Die zijn allebei in de tachtig. Zij hebben middels een videoverbinding afscheid moeten nemen van hun vriend de pastoor die was overleden. Maar ook de zorg op afstand gaat toenemen, want de arts ontvangt ze steeds minder fysiek. Dan wil je wel fatsoenlijk online kunnen bespreken wat er scheelt.

En we maken sinds kort met de familie online verbinding om quizzen te doen. Dat kan niet op het moment dat je geen goede verbinding hebt. De vele haperingen tijdens de quizzen ontnemen ons plezier.

Wat zijn voor jou de belangrijkste voordelen van glasvezel?

Voor mij persoonlijk vind ik de snelheid, de bandbreedte en de evenvele up- en downsnelheid de belangrijkste voordelen van glasvezel. Dat je films en opnames kunt delen met je ouders en familie. Maar ook zakelijk vind ik deze voordelen erg belangrijk. Ik heb de dorpsraad voor Haaren opgericht en een eigen onderneming. Dan deel je veel gegevens en documenten. En ook geef ik geregeld presentaties, bijvoorbeeld aan de gemeenteraad en colleges. Als je dan halverwege een presentatie wordt onderbroken door een slechte verbinding dan heb je hun aandacht verloren.

Waarom vind je het belangrijk dat er glasvezel komt in Haaren en Moergestel?

Ik spreek vooral voor Haaren. De Haarense gemeenschap wordt steeds ouder. De ouderen komen steeds vaker achter de geraniums terecht door online beperkingen om contacten te kunnen onderhouden.

En als je kijkt naar de toekomstbestendigheid van Haaren?

Glasvezel verzorgt een snelle, veilige en robuuste (storingsvrij) verbinding. Allemaal zaken die Haaren toekomstbestendig maken.

Je hebt zelf in Haaren een dorpsraad opgericht. Wat merk je in de dorpsraad over de campagne? Leeft het? Hebben jullie erover gesproken?

We hebben erover gesproken. Heel veel mensen zijn in het verleden teruggevallen op de politiek. De politiek heeft een algemeen belang en de dorpsraad heeft een Haarens belang. Waar de politiek op dit moment stoeit met de gedachte glasvezel wil Haaren vooruit met glasvezel. De contacten in buurten, in verenigingen, bij de inwoners en bij ondernemers worden gefaciliteerd. Nu moet je dat nog verspreid over verschillende netwerken over diverse providers en netwerken doen. Dat is veel beter gefaciliteerd als dat via glasvezel kan.

Ook vinden we het heel knap dat Moergestel TV zichtbaar blijft via glasvezel. Dat was een hele klus. Het schetst ook hoe belangrijk de toegankelijkheid is van een lokale omroep voor een dorp. Vooral voor een dorp dat bestaat uit meerdere kernen.

Wat zou je mensen mee willen geven bij het maken van hun keuze?

Grijp met beide handen de mogelijkheid aan om je gratis aan te sluiten op glasvezel tegen gelijke abonnementskosten. En besluit later of je wilt wijzigen van telecomaanbieder. Je doet een stapje in de toekomst in plaats van te wachten tot de geschiedenis je heeft ingehaald.