Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Alle huurwoningen van Oost West Wonen een gratis glasvezelaansluiting

10 november 2021


Woningcorporatie Oost West Wonen heeft een overeenkomst gesloten met DELTA Fiber Netwerk om alle 6500 huurwoningen standaard van een glasvezelaansluiting te voorzien. Voor alle huurders betekent dit een gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk in de meterkast. Met een glasvezelaansluiting is iedere woning klaar voor de toekomst! Of je een internetabonnement op glasvezel neemt bepaal je natuurlijk zelf. Wij hopen dat je als huurder alle medewerking verleent aan de aannemer om de aansluiting in jouw woning te realiseren. Hieronder zetten we de belangrijkste informatie voor je op een rij.

Wat is het voordeel als ik nu een glasvezelaansluiting neem, maar er nog geen gebruik van wil maken?

We bereiden nu alvast je woning voor op het netwerk van de toekomst. Met een glasvezelaansluiting in jouw woning, ben je alvast aangesloten op het glasvezelnetwerk en kan je op elk moment, wanneer jij dat wilt, eenvoudig overstappen naar glasvezel.

Wat gebeurt er met mijn huidige internetabonnement?

De glasvezelaansluiting plaatsen we in de meterkast, vaak naast jouw huidige aansluiting. Je hoeft geen glasvezelabonnement af te sluiten. Je kunt ook gewoon gebruik blijven maken van jouw huidige internetabonnement.

Wat is het verschil tussen een glasvezelaansluiting en een abonnement?

Wanneer jouw woning is voorzien van een gratis glasvezelaansluiting, heb je nog geen werkende verbinding. Als je dat wilt, kun je op elk moment overstappen op glasvezel door een glasvezelabonnement af te sluiten. 

Wat betaal ik voor een glasvezelaansluiting?

De glasvezelaansluiting bestaat uit een kastje in de meterkast en de aansluiting op het glasvezelnetwerk. Deze wordt in alle huurwoningen van OWW geheel kosteloos en vrijblijvend geïnstalleerd. Daarvoor betaal je als huurder niets.

Wat betaal ik voor een internetabonnement?

Voor huurders van OWW is de glasvezelaansluiting altijd gratis. Je betaalt alleen voor het abonnement en pas als het abonnement door de telecomaanbieder van jouw keuze is geactiveerd. Via de postcodecheck op gavoorglasvezel.nl bekijk je het aanbod op jouw adres.

Ben ik verplicht om een internetabonnement op glasvezel af te sluiten?

Nee, je bent niet verplicht om een internetabonnement op glasvezel af te sluiten, dat bepaal je helemaal zelf. Je kunt ook gewoon jouw huidige aansluiting en internetabonnement houden, maar dan maak je geen gebruik van het snelste internet via glasvezel.

Hoe regel ik een gratis huisaansluiting?

In jouw gebied werkt onze aannemer Volker Wessels Telecom (VWT) aan de aanleg van het glasvezelnetwerk. Je kunt met hen een afspraak maken voor een gratis aansluiting. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 18:00 uur en vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur via 088 18 60 004 of via [email protected]

Ik heb toestemming gegeven voor de plaatsing van de huisaansluiting. Wanneer wordt deze geplaatst?

Inmiddels zijn de meeste huurwoningen in Achthuizen, Den Bommel en Stad aan ’t Haringvliet voorzien van een glasvezelkabel met bijbehorend kastje (FTU). De aanleg is inmiddels ook van start gegaan in Ooltgensplaat, Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge. Daarna volgen de werkzaamheden in de andere kernen. olgens de huidige planning zijn voor het einde van 2022 alle woningen op Goeree-Overflakkee op glasvezel aangesloten.

Waar kan ik een internetabonnement op glasvezel bestellen?

Overstappen naar glasvezel regel je direct en eenvoudig online. Doe de postcodecheck op gavoorglasvezel.nl en bekijk het aanbod op jouw adres. Je kunt ook een lokaal verkooppunt bij jou in de buurt vragen naar meer informatie over de abonnementen. De lokale verkooppunten vind je ook op gavoorglasvezel.nl

Ik heb een internetabonnement op glasvezel besteld. Wanneer kan ik hier gebruik van maken?

De planning van aanleggen verschilt per dorp en zijn in 2022 alle adressen die daar toestemming voor hebben gegeven op het glasvezelnetwerk aangesloten. De actuele planning voor jouw adres kun je nakijken op gavoorglasvezel.nl. Binnen enkele nadat de glasvezelaansluiting is geplaatst ontvang je het installatie-pakket van jouw telecomaanbieder en na installatie kun je gebruik maken van internet, tv en bellen via glasvezel.

Wat komt de monteur precies doen?

Een glasvezelaansluiting bestaat uit een kastje in de meterkast en de aansluiting op het glasvezelnetwerk. Eerst komt een monteur bij je langs om de plaats van de glasvezelaansluiting en de route van de centrale kabel naar de woning te bepalen. Later komt hij nog een keer langs om het glasvezelkastje te plaatsen. Als je niet thuis bent, laat hij een niet-thuis kaartje achter en kun je zelf een afspraak maken op een moment dat het jou uit komt. Zodra jouw adres aan de beurt is, ontvangt je een bericht van ons wanneer de monteur langs wil komen.

Wat komt er allemaal kijken bij de aanleg van glasvezel?

DELTA Fiber Netwerk legt overal in Nederland glasvezel aan. Stap voor stap sluiten wij woningen en bedrijven aan op glasvezel, vanaf het centrale verdeelpunt, tot aan jouw woning. Benieuwd wat je kunt verwachten? Klik dan hier.