Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Header afbeelding

Veelgestelde vragen online informatieavond gemeente Hardenberg

04 maart 2021


De online informatieavond is inmiddels achter de rug en tijdens deze avonden merkten we dat er verschillende vragen spelen. Daarom de meest gestelde vragen over glasvezel op een rij.

Kan iedereen in Balkbrug, Bergentheim, Bruchterveld, Dedemsvaart, Kloosterhaar, Lutten, Mariënberg, Schuinesloot, Sibculo en Slagharen een glasvezelabonnement afsluiten?
Alle inwoners van Balkbrug, Bergentheim, Bruchterveld, Dedemsvaart, Kloosterhaar, Lutten, Mariënberg, Schuinesloot, Sibculo en Slagharen die een uitnodiging hebben ontvangen komen in aanmerking voor glasvezel. Aanmelden kan door vóór 21 april 2021 een abonnement af te sluiten bij 1 van de 5 telecomaanbieders (Caiway, Delta, Helden Van Nu, Online.nl of Weserve). De looptijd van een abonnement is 1 jaar. 

Als 35% van de inwoners zich aanmeldt, wordt er glasvezel aangelegd!

Waarom moet ik voor glasvezel kiezen? Ik heb nu een prima verbinding.
Met glasvezel ben je klaar voor nú en de toekomst. Want voor steeds meer dagelijkse en toekomstige ontwikkelingen is een stabiele verbinding nodig. Met glasvezel kun je even snel up- als downloaden, zonder problemen met het hele gezin tegelijk online, tv kijken en gamen met de snelheid van het licht. Je hebt daarbij tevens keuze tussen diverse telecomaanbieders.

Met glasvezel haal je de modernste technologie met een enorme capaciteit in huis. Het biedt ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden voor de toekomst.

Moeten inwoners van Balkbrug, Bergentheim, Bruchterveld, Dedemsvaart, Kloosterhaar, Lutten, Mariënberg, Schuinesloot, Sibculo en Slagharen een toeslag betalen om glasvezel te krijgen?
Indien je glasvezel wilt, hoef je alleen een abonnement af te sluiten bij een telecomaanbieder voor internet, telefonie en/of televisie. Daarnaast hoef je géén toeslag (vastrechtvergoeding) te betalen.

Kan ik ook alleen een abonnement voor internet afsluiten bij een van de aanbieders?
Ja, dit is mogelijk. Bij alle 5 de telecomaanbieders kun je ook alleen een internet-only abonnement afsluiten. Je kunt dan bijv. je tv abonnement bij je huidige aanbieder aanhouden en internet afnemen via glasvezel. 

Kan ik ook glasvezel in mijn huis krijgen zonder een abonnement af te sluiten?
Nee, je kunt helaas niet kiezen voor alleen een aansluiting. Dit is altijd in combinatie met een abonnement voor internet, televisie en/of telefonie. 

Wanneer de 35% gehaald is, wordt dan iedere woning aangesloten op glasvezel?
Indien de 35% gehaald is, wordt alleen op de adressen waar een abonnement is afgesloten glasvezel aangelegd. 

Wanneer ga ik betalen voor glasvezel?
Vanaf het moment dat de glasvezelaansluiting is geactiveerd in je woning en je daadwerkelijk gebruik gaat maken van de diensten (internet, televisie, telefoon) ga je betalen voor het glasvezelabonnement.

Wanneer moet ik het abonnement bij mijn huidige provider opzeggen?
Wij raden je aan om je huidige abonnement pas op te zeggen als de glasvezelaansluiting in je woning klaar is en af te stemmen met je nieuwe telecomaanbieder wanneer je nieuwe abonnement in moet gaan.

Op welke termijn wordt glasvezel aangelegd als de 35% wordt behaald?
De deadline voor inschrijven is 21 april 2021. Hierna maakt de aannemer een planning. Deze planning deelt de aannemer ook met de telecomaanbieders, die met jou in contact staan. Als het moment van oplevering voor jou bekend is, dan kun je hiermee ook je huidige abonnement opzeggen. Je hebt op dat moment voldoende tijd om dit te regelen. We adviseren om als opzegdatum iets na de opleverdatum te plannen, zodat je op die manier altijd een actieve lijn hebt.

De verwachting is dat de aannemer Q3 2021 kan beginnen met de werkzaamheden voor de aanleg.

Bekijk meer veelgestelde vragen