Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Header afbeelding

Laatste glasvezelverdeelpunt geplaatst

09 september 2021


Vandaag heeft aannemer Bam Telecom BV het laatste glasvezelverdeelpunt geplaatst in het glasvezelnetwerk voor de kernen Zwartsluis, Hasselt, Genemuiden en IJsselmuiden. Het verdeelpunt is in Hasselt geplaatst.

De vijf ‘straatkasten’ verdelen straks het digitale signaal naar de woningen in het gebied. Op het verdeelpunt in Hasselt worden de ruim 500 klanten in Hasselt aangesloten. Ook is er al extra ruimte gereserveerd in het verdeelpunt voor inwoners uit Hasselt die mogelijk in de toekomst nog een abonnement zullen afsluiten. Bij deze inwoners legt de aannemer alvast een glasvezelkabel tot aan de erfgrens.

Op dit moment wordt er nog volop gegraven in Hasselt, Genemuiden en IJsselmuiden. De verwachting is dat de graafwerkzaamheden eind 2021 klaar zijn. Na de graafwerkzaamheden gaat de aannemer verder met het maken van de huisaansluitingen. Alleen de adressen die een abonnement hebben afgesloten worden voorzien van een huisaansluiting. Het aansluiten gebeurt per deelgebied

Als de huisaansluiting is geplaatst, is het de beurt aan de telecomaanbieders om te zorgen voor de installatie van je gekozen glasvezelpakket. Bewoners krijgen hun installatiepakket een paar weken na de huisaansluiting opgestuurd.

De eerste twee verdeelpunten zijn in Zwartsluis geplaatst. Het eerste verdeelpunt met is eind februari geplaatst.  De tweede werd eind mei geplaatst. Daarna volgden in rap tempo IJsselmuiden en Genemuiden.

In totaal zijn er vijf verdeelkasten geplaatst en kunnen meer dan bijna 10.000 adressen worden aangesloten. Een deel van deze adressen heeft een abonnement genomen en kan gebruikmaken van de snelle verbinding.