Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Header afbeelding

Vier nieuwe verdeelpunten geplaatst

09 april 2020


Ondanks de lastige omstandigheden in verband met het coronavirus, heeft aannemer SPIE begin april maar liefst vier nieuwe verdeelpunten geplaatst: in de buurt van Velden, Sint Odiliënberg, Vlodrop en Echt.

Een belangrijke mijlpaal voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Noordoost-Limburg, want deze bovengrondse 'kasten' verdelen straks het digitale signaal naar meer dan 850 adressen. Komende weken plaatst aannemer SPIE nog drie nieuwe verdeelpunten bij Belfeld, Swalmen en nog een tweede kast bij Echt.

Wist je dat...

  • Een hoofdverdeelpunt kan het signaal verdelen naar wel 800 adressen;
  • Een bovengronds verdeelpunt wordt ook wel POP (Point of Presence) genoemd. Adressen die op het verdeelpunt worden aangesloten vallen binnen het zogenoemde 'pop-gebied';
  • De grijze kleur van de kast is niet toevallig gekozen. Deze kleur zorgt voor precies de juiste temperatuur in de kast.

Extra maatregelen coronavirus

Het coronavirus zorgt voor veel onrust in Nederland. Ook Glasvezel buitenaf en aannemer SPIE volgen de ontwikkelingen op de voet en nemen maatregelen waar nodig. Alleen monteurs die fit en gezond zijn, gaan aan het werk. Het contact tussen klant en monteurs verloopt minder persoonlijk, omdat ze geen handen schudden en de klant verzoeken om afstand te houden. Het kan zijn dat de aanleg - door de extra maatregelen - meer tijd in beslag neemt dan gebruikelijk. Welke gevolgen het precies heeft voor de aanleg, is afhankelijk van de ontwikkelingen de komende periode. Lees meer...