Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Header afbeelding

Maak kennis met Gerard Hop

17 september 2020


Al meer dan veertig jaar lid van Muziekvereniging Juliana in Uddel. De laatste drie jaar zet hij zich ook fanatiek in als voorzitter voor de vereniging. Samen met DELTA Fiber Netwerk gaan we voor minimaal 35% aanmeldingen voor glasvezel in Uddel.

Welk instrument speel je?
Ik speel trompet. Ben actief in de blaasmuziekwereld sinds mijn 9e jaar en heb naast trompet verschillende andere instrumenten bespeeld bij diverse orkesten en ook mijn eigen radioprogramma opgezet en gepresenteerd door RTV-Apeldoorn.

Hoe ben je zo bij de muziekvereniging terecht gekomen?
In Uddel was vroeger niet veel te doen. Je koos tussen sport (meestal voetbal) of muziek. Ik koos voor muziek, want sporten was niet echt mijn ding, nog niet overigens.

Hoelang ben je al lid van de vereniging?
Ik ben al ruim 40 jaar lid van de muziekvereniging. De laatste drie jaar ben ik tevens voorzitter.

Hoe bevalt het voorzitterschap?
Het is leuk om ervaring op te doen als, maar tevens ben je ook, uiteraard samen met de overige bestuursleden (eind) verantwoordelijk, voor alles wat er gebeurt binnen de vereniging. Ik vervul mijn rol tot nu toe met plezier en zo lang je iets leuk vindt geeft dit energie en moet je vooral niet mee stoppen.

Zijn jullie nog op zoek naar nieuwe leden?
Jazeker! Het is lastig om nieuwe leden te vinden. In tegenstelling tot vroeger is er nu voor de jeugd veel meer mogelijk, dus is het niet automatischsprekend dat wordt gekozen voor een lidmaatschap bij de plaatselijke muziekvereniging. Naast jongeren zijn overigens mensen uit alle leeftijdscategorieën meer dan welkom.

Wat is jouw ervaring met je internetverbinding?
Momenteel woon ik in Harderwijk en heb ik een glasvezelverbinding. Dat was hiervoor wel anders. Toen woonde ik in Garderen. Een glasvezelverbinding is stabiel en kent (voor mij) geen limiet in gebruik. Het is fijn om een ​​snelle, goedwerkende internetverbinding te hebben. Helemaal in tijden van Corona werk je (veel) thuis. Om je werk vanuit huis goed te kunnen uitvoeren moet je kunnen rekenen op een goede internetverbinding.

Hoe leeft het behalen van de 35% glasvezel in de dorpen?
Het leeft enorm binnen het dorp Uddel. Een voorbeeld: Hans Kroon, ook al meer dan 40 jaar lid van de vereniging, was eigenlijk best sceptisch. Hij heeft dan ook aardig wat kritische vragen gesteld. Nadat hij het aanbod heeft vergeleken met zijn huidige abonnement was hij de eerste die zich heeft aangemeld voor glasvezel via onze vereniging! Inmiddels hebben we meerdere aanmeldingen mogen registreren.

Waarom doet Muziekvereniging Juliana mee met de verenigingenactie?
We steunen het initiatief om een ​​snelle, stabiele te realiseren voor onze dorpen. Als vereniging zijn we het afgelopen jaar veel inkomsten misgelopen vanwege Corona omdat optredens niet door konden gaan. De kosten lopen echter wel gewoon door. Door deze actie steun je onze muziekvereniging in deze ook voor ons lopende periode. Elke aanmelding via Muziekvereniging Juliana levert ons € 50, - op en jijzelf krijgt € 25,- op je bankrekening. Direct aanmelden kan hier.

Wil je ook je club meedoen met de verenigingenactie ontmoeten? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Kees Zwaan. Hij is te bereiken via 06-20198460 of via kees.zwaan@deltafibernetwerk.nl .