Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

 

Zo leggen wij glasvezel aan

Alle stappen in het aanlegproces

De aanleg van ons netwerk

DELTA Fiber Netwerk legt overal in Nederland glasvezel aan. In de stad, de dorpen, het buitengebied en op bedrijventerreinen. Stap voor stap sluiten wij woningen en bedrijven aan op glasvezel, vanaf het centrale verdeelpunt, tot aan jouw woning.

Benieuwd wat je kunt verwachten? Hieronder leggen we het uit. Kijk eerst de korte video of ga gelijk door naar alle stappen in het aanlegproces.

Kijktip! Zo leggen wij glasvezel aan (video)

Alle stappen in het aanlegproces

Planning & Voorbereiding
Planning & Voorbereiding

Misschien merk je er nog niets van, maar achter de schermen is de aannemer druk bezig met de voorbereidingen voor de
aanleg. Zij maken een technisch ontwerp en gaan in gesprek met vergunningverleners, zoals gemeenten en waterschap.

Gemiddeld duurt de voorbereiding tussen de 6 en 9 maanden.

 

De aannemer komt langs
De aannemer komt langs

De aannemer komt bij jou langs om te kijken waar de aansluiting in huis komt. De woningschouw in een aanleggebied neemt soms een paar maanden in beslag, dus het kan even duren voor de aannemer bij je op de stoep staat.

Ben je niet thuis? Dan laat de aannemer laat een kaartje achter in je brievenbus met het verzoek om een afspraak te maken.

Plaatsen bovengronds verdeelpunt
Plaatsen bovengronds verdeelpunt

Het bovengronds verdeelpunt is een belangrijk onderdeel van het glasvezelnetwerk waar alle glasvezels van de woningen in jouw buurt samenkomen. Het bovengronds verdeelpunt, ook wel POP (Point Of Presence) genoemd, ziet eruit als een grote straatkast en verdeelt het glasvezelsignaal naar de woningen. Vanuit het verdeelpunt krijgt jouw woning een unieke glasvezelverbinding.

Aanleg in jouw straat
Aanleg in jouw straat

De graafploeg graaft een sleuf in de berm of onder de stoep. Daarin komen de kabels te liggen. Wanneer we onder bomen of spoorlijnen door moeten of een weg kruisen, dan wordt er geboord. 

Voordat de aannemer start met graven bij jouw in de buurt, ontvang je een brief met meer informatie. Jouw woning blijft bereikbaar.

Van de straat naar jouw woning
Van de straat naar jouw woning

Vanaf de straat wordt de kabel vervolgens tot de voorgevel van jouw woning aangelegd. Meestal graaft de aannemer door de tuin.
Soms wordt de kabel onder de grond naar de woning geschoten.

Je hoeft hiervoor niet thuis te zijn. Jouw tuin wordt netjes achtergelaten.

De aannemer komt nog eens langs
De aannemer komt nog eens langs

De aannemer laat weten wanneer de monteur langskomt om de glasvezel-aansluiting te plaatsen. Er wordt een klein gaatje in de gevel geboord. Daar gaat de kabel doorheen.

In de woning sluit de monteur vervolgens het ‘glasvezelkastje’ aan op de afgesproken plek.

Hoera! Je hebt een glasvezelaansluiting
Hoera! Je hebt een glasvezelaansluiting

Heeft de aannemer de aansluiting in huis geplaatst, dan zit ons werk erop. Heb je een abonnement afgesloten? Dan ontvang je het installatie-pakket van jouw telecomaanbieder.

Na enkele weken maak je gebruik van internet, tv en bellen via glasvezel.

Heb je nog geen keuze gemaakt voor jouw telecomaanbieder? Maak dan gebruik van onze vergelijken.

Vergelijk onze aanbieders
Op de hoogte blijven
Op de hoogte blijven

Wij plaatsen regelmatig nieuws over de aanleg bij jou in de buurt op onze website.

Wil je dit nieuws ook graag in je mailbox? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief. Via de postcodecheck vind je alle voor jou relevante informatie.

Doe de postcodecheck

Veel gestelde vragen - FAQ's

Hoe blijf ik op de hoogte van de voortgang van de aanleg?

Je ontvangt op een aantal belangrijke momenten een brief van ons. Bijvoorbeeld als de aannemer voor het eerst bij jou langskomt, om te bepalen waar de glasvezelaansluiting in huis komt. We stellen de aannemer dan aan je voor. Ook als de graafwerkzaamheden in jouw buurt starten of de aansluiting in huis wordt geplaatst, ontvang je een brief. Wil je op de hoogte blijven van het laatste aanlegnieuws? Vul de postcodecheck in op gavoorglasvezel.nl en lees het laatste nieuws. Daar kun je je ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Moet ik thuis zijn op het moment dat de aansluiting wordt gemaakt?

Om de glasvezelaansluiting te plaatsen op jouw adres, is het noodzakelijk dat er iemand (jij of een bevoegd persoon) thuis is op het afgesproken tijdstip. Voordat de aannemer bij je langkomst, ontvang je een brief met een voorstel voor een afspraak.

Waarom duurt het soms een tijdje voor de aanleg begint?

Voordat de aanleg start, is de aannemer achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen voor de aanleg. Misschien merk je er niets van, maar zij maken tijdens de voorbereidende fase een technisch ontwerp en gaan in gesprek met vergunningverleners, zoals gemeenten en waterschap. Meestal nemen de voorbereidingen 3 tot 6 maanden in beslag.

Meer weten?
Meer weten?

Heb je een vraag over de aanleg? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen op deze website.

Heb je een specifieke vraag over de aanleg op jouw adres? Dan kun je contact opnemen met de aannemer. Contactgegevens van de aannemer vind je na het invullen van de postcodecheck op deze website. Ze staan ook in de brief die je per post ontvangt als de aannemer start met de aanleg.

Je kunt je vraag natuurlijk ook aan ons stellen, via de live chat op deze website.

Veelgestelde vragen